Standaard Voorzorgsmaatregelen: Afvalbeheer

Volgens de WGO bestaat ongeveer 85% van de totale hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door gezondheidsactiviteiten uit algemeen, niet-gevaarlijk afval. De overige 15% wordt beschouwd als gevaarlijk materiaal dat besmettelijk, giftig of radioactief kan zijn. Gevaarlijk afval dat niet goed wordt beheerd, vormt een risico voor ziekenhuispatiënten, zorgpersoneel en het grote publiek.

Photo credits: WHO / T. Pietrasik

Self-paced
Language: Nederlands
COVID-19

Course information

Deze cursus is ook beschikbaar in de volgende talen:

English - Tetun - Русский - македонски - ქართული ენა

Overzicht: In deze module leert u over de verschillende categorieën afval en het proces voor afvalbeheer. Afval van de gezondheidszorg omvat al het afval dat wordt gegenereerd door gezondheids-, onderzoeks- en laboratorium faciliteiten tijdens het verlenen van gezondheidsdiensten. Medisch afval in een instelling moet worden beheerd vanaf het moment van productie tot de definitieve verwerking en verwijdering.

Leerdoelen: Aan het einde van deze sessie bent u in staat om:

  • de categorieën en bronnen van afval in de zorginstelling te identificeren;
  • de beste praktijken voor het minimaliseren, scheiden, inzamelen, vervoeren en opslaan van afval uit de gezondheidszorg te beschrijven;
  • de aanbevolen verwerkings- en definitieve verwijderingsmethoden voor afval uit de gezondheidszorg te identificeren.

Cursusduur: Ongeveer 1 uur.

Certificaten: Er wordt een Certificaat van Voltooiing uitgereikt aan deelnemers die ten minste 70% van de posttoets hebben behaald. U mag een onbeperkt aantal pogingen doen om de drempelwaarde te halen. Deelnemers die een Record of Achievement ontvangen kunnen ook een Open Badge voor deze cursus downloaden. Klik hier om te leren hoe.

Vertaling in de Nederlandse taal van Standard precautions: Waste management, 2020. WHO is niet verantwoordelijk voor de inhoud of accuraatheid van deze vertaling. In geval van enige inconsistentie tussen de Engelse en de Nederlandse taal vertaling, zal de originele Engelse versie de bindende en autentieke versie zijn.

Enroll me for this course

The course is free. Just register for an account on OpenWHO and take the course!
Enroll me now

Certificate Requirements

  • Gain a Record of Achievement by earning at least 70% of the maximum number of points from all graded assignments.