Sarna o escabiosi: Formació per a professionals sanitaris sobre malalties tropicals desateses de la pell

La sarna es dona a tot el món i més de 200 milions de persones hi estan afectades en algun moment. La sarna és endèmica en molts països tropicals amb escassos recursos, amb una prevalença estimada en infants de 5 – 10%. És especialment freqüent en comunitats on coexisteixen la pobresa i l’amuntegament, i amb accés limitat al tractament. Aquest curs aborda l'epidemiologia de la sarna, les característiques clíniques, el diagnòstic, el tractament, l'impacte socioeconòmic i les intervencions de salut pública.

Crèdit fotogràfic: OMS/Aya Yajima

Self-paced
Language: Català
Scabies

Course information

Aquest curs també està disponible en els següents idiomes:

English - Русский - Français - Español - Português - العربية - አማርኛ

La sarna es pot diagnosticar o sospitar en un alt grau a nivell de centre de salut. Existeix un tractament eficaç per a les persones afectades, incloses les persones que estan estretament en contacte amb un pacient, i les comunitats mitjançant l'administració massiva de medicaments. L'objectiu del curs és proporcionar informació sobre la sarna per augmentar els coneixements i les habilitats dels treballadors sanitaris a nivell nacional i de primera línia per abordar aquesta malaltia.

Objectius d'aprenentatge:

Al final d'aquest curs, hauríeu de ser capaç de:

 • Conèixer l'epidemiologia de la sarna;
 • Descriure els aspectes clínics;
 • Entendre com es fa el diagnòstic;
 • Explicar com tractar la sarna;
 • Comprendre l'impacte socioeconòmic; i
 • Descriure les intervencions de salut pública.

Durada del curs: una hora aproximadament.

Certificats: Un Certificat d'Assoliment estarà disponible per als participants que tinguin una puntuació mínima del 80% a l'avaluació final. Els participants que rebin un Certificat d'Assoliment també poden descarregar una insígnia oberta per a aquest curs. Feu click aquí per saber com.

Course contents

 • Mòdul 1: Introducció i resum:

  Aquest mòdul introductori ofereix una visió general de les malalties tropicals desateses (MTD), les MTD de la pell i la sarna.
 • Mòdul 2: Epidemiologia:

  Al final d'aquest mòdul, haureu de ser capaç: d’explicar què és l'organisme causant i com es transmet; d’explicar els factors de risc associats a la sarna; de descriure la distribució geogràfica de la sarna i la seva prevalença; d’entendre la distribució per edat i sexe
 • Mòdul 3: Característiques clíniques:

  Al final d'aquest mòdul, sereu capaç: d’explicar la localització topogràfica de la sarna en nens i adults; d’entendre les diferències entre la sarna comuna i la crosta; i de descriure les possibles complicacions de la sarna.
 • Mòdul 4: Diagnòstic i tractament:

  Al final d'aquest mòdul, sereu capaç: d’utilitzar criteris de consens per al diagnòstic de la sarna; de comprendre el paper de la microscòpia i la dermatoscòpia en el diagnòstic de la sarna; d’enumerar les condicions a descartar en el diagnòstic diferencial; de comprendre les opcions de tractament disponibles; i d’explicar les contraindicacions i possibles efectes secundaris de cada tractament.
 • Mòdul 5: Consideracions de salut pública:

  Al final d'aquest mòdul, sereu capaç: d’explicar l'impacte socioeconòmic i psicològic de la sarna; d’enumerar les variables mínimes a registrar; i d’explicar les intervencions de salut pública per controlar la sarna.

Enroll me for this course

The course is free. Just register for an account on OpenWHO and take the course!
Enroll me now

Certificate Requirements

 • Gain a Record of Achievement by earning at least 80% of the maximum number of points from all graded assignments.